zaterdag 22 december 2012

Belangrijke updates


Deze opdracht van Windows aan mij komt altijd op een ongelegen moment en leidt altijd af. De melding verschijnt als er bepaalde updates zijn geïnstalleerd. Om te zorgen dat die updates ook effect hebben, moet de computer herstart worden.

En liefst zo snel mogelijk. Ik mag bij wijze van spreken blij zijn dat ik het uitvoeren van de opdracht 10 minuten mag uitstellen. En in plaats van 10 minuten kan ik ook kiezen voor een uitstel van 1 uur of 4 uur. Je kunt de melding trouwens niet negeren, want voor het het weet besluit Windows zelf om opnieuw op te starten.

Dus ik moet stoppen met wat ik doe, de herinnering van "10 minuten" in "4 uur" wijzigen (iedere keer opnieuw) en dan kiezen voor "Uitstellen". En niet per ongeluk op "Nu opnieuw opstarten" klikken, want dan ben ik nog langer afgeleid!

Ik kies altijd voor 4 uur. Altijd. Waarom? Omdat dat de langste periode in het lijstje is. Als er "oneindig veel tijd" in het lijstje zou staan, dan had ik die optie gekozen.

En hoe erg is het dat de updates niet meteen effect hebben omdat ik niet wil herstarten? Dat is niet erg. Sterker nog: als ik helemaal geen updates geïnstalleerd zou hebben, dan was deze melding niet eens verschenen.

Kortom: het zou een verbetering zijn als ik deze melding oneindig lang kon uitstellen. En als die keuze vervolgens bewaard zou worden voor als er weer eens herstart moet worden. Maar nog beter zou zijn als er helemaal geen melding meer verscheen. Want beveiliging is goed, maar ik wil er geen last van hebben.

2 opmerkingen:

  1. En daarom, Rik, heb ik zoiets van "doe mij maar zo'n MAC laptop Appleding" (ik weet niet zo goed hoe zo'n ding heet, maar ze schijnen minder gedoe op te leveren...) ;)
    Zo dacht ik deze vakantie maar weer eens fijn video's van onze video(tape)camera en telefoons te gaan monteren tot een DVDtje. Maar dat is elke keer weer gedoe, firewire met de camera werkt niet, Windows Movie Maker zuigt, de alternatieven werken niet, enz. Kortom, ik wacht op mijn Mac en dan is het zomaar opeens zonder wat voor gedoe dan ook gefixt. Zeggen ze. We zullen zien...

    BeantwoordenVerwijderen