zondag 30 oktober 2011

Blogger's high

Hardlopen schijnt verslavend te zijn. Ik geloof dat best, wanneer ik het fanatisme bij diverse hardlopende vrienden en collega's zie.

Bij de inspanning maakt je lichaam endorfine, waardoor je je beter voelt. Dat is stap* 1, die ook wel Runner's high wordt genoemd. Stap 2 is dat je je vaker beter wilt voelen en dus meer gaat hardlopen. Voilà: een verslaving.

Met het bovenstaande in gedachten begrijp ik nu hoe het komt dat ik zo blij word van bloggen: door endorfine! Want een artikeltje schud ik natuurlijk niet zomaar uit mijn mouw. Dat kost inspanning. Maar daarna... volgt de beloning. En ja, het is verslavend.

Ahhh, ik voel alweer een Blogger's high opkomen...

-----
* Niet als grap bedoeld

2 opmerkingen:

  1. Bloggen is eigenlijk dubbel verslavend. Ook het schrijven zelf is gewoon lekker. Door schrijven krijg ik weer wat orde in mijn kop. Hardlopers herkennen dat gevoel vast ook: even je hoofd leeglopen. Schrijven is een creatief proces en creëren is op zichzelf ook verslavend.
    En natuurlijk hou ik nauwlettend mijn kijkcijfers in de gaten. Hoe hoger de piek in de grafiek hoe meer endorfine.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ojee, ik had het nog niet als verslaving gezien... Nog een verslaving erbij. Gelukkig kost deze geen geld,...al hoewel? Er moet natuurlijk wel iets te schrijven blijven.

    BeantwoordenVerwijderen