vrijdag 22 april 2011

Extern, maar toch een beetje intern

Al enige tijd ben ik werkzaam bij klant X. Ik ben daar extern en gebruik alleen mijn eigen telefoon. Collega's bij die klant weten me allemaal op mijn 06-nummer te bereiken. (Nee, dat klopt niet: ik ontvang natuurlijk alleen de telefoontjes van de mensen die me weten te bereiken en dat hoeven ze niet allemaal te zijn... Maar ik dwaal af.)

Vanochtend bleek bij toeval* dat ik een verkort intern nummer heb! Ik werd namelijk gebeld door een voor mij onbekende collega (want het nummer was afgeschermd). Ze gaf aan dat ze verkeerd verbonden was en dat ze "bij klant X" natuurlijk xxxx had moeten draaien in plaats van yyyy. Opvallend, maar wel interessant. Ik heb een andere collega gevraagd het interne nummer yyyy te draaien en jahoor: mijn telefoon ging over.

Moraal van dit verhaal: geen. Maar het is wel grappig om een intern nummer te hebben voor een "externe" telefoon en nog leuker om er op deze manier achter te komen. En als je toevallig bij klant X werkt en je hebt me nodig, dan kun je dus in plaats van mijn 06-nummer ook 3933 eh... pardon, yyyy kiezen. :-)

-----
* waar ik overigens niet in geloof

1 opmerking:

  1. Hier een collega van bedrijf X je kunt mij op nummer 3821

    BeantwoordenVerwijderen