maandag 9 november 2009

Archos 5 Internet Tablet

Vergeet die Touch Book ellende maar. Het is me veel te stil rond dit product. Volgens de site is er een "important backlog of orders". Je mag zelf invullen wat dat betekent. Ik geloof niet dat dit nog goedkomt.

Het goede nieuws is dat ik al een aantal weken een betere kandidaat op het oog heb en die heet Archos 5 Internet Tablet. Hij is in Nederland nog niet te koop, maar er valt al heel wat over te lezen, zoals op UMPCPortal. Wat een apparaat!

Het lijkt me een ideale browser voor op de bank. Dit apparaat heeft weliswaar geen hardware-toetsenbord en een kleiner scherm met een lagere resolutie dan de Touch Book, maar z'n ene batterij houdt het waarschijnlijk net zo lang uit als die twee van de Touch Book samen. En het besturingssysteem is Android, dat al een tijdje mijn grote favoriet is. Een punt van kritiek dat naar voren kwam op de eerder genoemde site was instabiliteit van het systeem. Maar inmiddels is er een update uitgebracht die voor een groot aantal verbeteringen zorgt (waaronder stabiliteit).

Dus tenzij er binnenkort een vergelijkbaar apparaat verschijnt met een groter scherm (nee, niet de grotere uitvoeringen van de Archos, want die hebben een harde schijf of draaien Windows), wordt dit waarschijnlijk mijn eerste banksurfapparaat.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Rik,

  Ziet er goed uit! Ben heel benieuwd. Ik lees hier wel hoe hij bevalt! Groeten, Victorien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rik,

  Waarom niet de harddisk versie, ik zit er juist naar te kijken omdat het meer dan de grootste iPod van 160Gb overtroefd qua diskruimte en op nog vele, vele andere fronten trouwens....

  Groeten, Harco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Harco,

  Die opslagruimte is inderdaad leuk, maar de versie met een harde schijf is een centimeter dikker, maakt meer herrie en gebruikt meer stroom. Bovendien wil ik 'm voornamelijk gebruiken om te internetten en dan ook nog thuis. Mediabestanden kan ik dus ook van het netwerk halen...

  Groet,
  Rik

  BeantwoordenVerwijderen